Column Left

27 Eylül 2018 Perşembe

ÇİKOLATALI KAKAOLU KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar








ÇİKOLATALI KAKAOLU KURABİYE

🔼125 gr tereyağı veya teremyağ
🔼1 yumurta 🔼1 çay bardağı sıvıyağ (ajda çay bardağı)
🔼Yarım çay bardağı mısır nişastası 🔼1 su bardağı pudra şekeri 🔼2 yemek kaşığı Ülker kakao (25 gr lik bir paket)
🔼1 paket vanilya 🔼Yarım paket kabartma tozu 🔼Un ( 3 su bardağı ve daha fazlası ) lütfen ölçülü kullanın hamur elinizden ayrılınca un koymayı bırakın yumuşak bir hamur olacak.
🔼15 - 20 adet tane fındık
Yapılışı;
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın. En son un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hamurun ortasına bir fındık batırın. Elinizdeki kapak ile hamurun kenarlarına kesikler atın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede  pişirin (takriben 15 - 20 dk) çıktıktan sonra fındıkları alıp pudra şekeri serpin. Ben fındıklari almadım çikolata sıkarken bazıları çıkıyor zor oluyor😉 Yani daha çok çikolata olmasını istiyorsanız fındıklari alın. Üzerine sıkma torbası ile kahvaltılik çikolata sıkıyoruz ben Torku kullanıyorum.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments