Sponsorlu Bağlantılar
TUZLU ATIŞTIRMALIK KURABİYE
125 gr buzdolabından çıkıp küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı veya margarin
1 adet büyük boy yumurta
1 klasik çay brdg sıvı yağ
1 ymk ksg sirke
1 cay ksg mahlep Kullanmayabilirsiniz
1 tatlı ksgndan çok az eksik tuz
1 tatlı ksg toz şeker
1 pkt kabartma tozu
2.5 su brdgndan biraz fazla un (Ele yapışmayan hamur yoğrulacak )
Cay brdg ölçüsü Pasabahce küçük boy çay brdg
Üzerindeki çiçekler için
1 yumurta sarısı
çay ksg sıvı yağ
Çörek otu
Halka hamurlarin üzerleri için
Yumurta akı
Susam
Hazırlanışı
Un hariç tüm hamur malzemesini derin bir kabın içinde karıştıralım Kontrollü un ilavesiyle ele yapışmayan hamur yoğuralim Hamurun bir bölümünü tezgahta yaklaşık 6 7 mm kalınlığında açalım Yuvarlak kalıp veya 4.5 cm çapında fincanla keselim Kestigimiz yuvarlaklarin ortasını ondan biraz daha küçük kalıp veya şişe kapağı ile keselim (Ben ortalarıni en küçük boy çiçek kalipla kestim)Kestigimiz halka şeklindeki hamurun tek yüzeyini önce yumurta akına daha sonra susama bulayalim Yağlı kağıt serilmis tepsiye dizelim Üzerindeki çiçekler için Hamuru yaklaşık 4 5 mm kalınlığında açalım 4 cm çapındaki çiçek kalıpla keselim Üzerine yumurta sarısı sürüp Tepsideki halka hamurlarin üzerine yerleştirelim Ucu yuvarlak bir cismi çörek otuna batırıp çiçeklerin tam ortasına hafifçe bastıralim 180 derece önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pisirelim Uzun süre bayatlamayan ağızda dağılan tuzlu atıştırmalıklarimiz servise hazır Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments