Column Left

2 Ağustos 2017 Çarşamba

Yaş Pasta

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Yaş Pasta
Pandispanya:
6 yumurta (oda sicakliginda)
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
Yarim su bardagi nisasta
2 yemek kasigi kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya….
Once firini 175 dereceye getirelim (ben turboda pisiriyorum keklerimi)….yumurtalarin sarilari ve beyazlari ayrilir…once yumurta beyazlarini bir cimcik tuz ile iyice cirpalim kopuk gibi olmasi lazim tasi ters cevirdigimizde dokulmuyorsa oldu demektir…
Diger kaptaki yumurta sarilarinida sekerle iyice cirpalim sicak suyuda ilave edelim cirpmaya devam edelim diger kuru malzemeleride eleyerek ilave edelim kisa sure cirpalim…mikserimizin isi bitti…yumurta beyazlarini sarilarinin uzerine dokelim ve bir tahta kasikla asagidan yukari hep bir yonde fazla sondurmeden karistiralim…yagli kagit serili kelepceli kaliba dokelim ve 175 derecede 40 dakika pisirelim…pistikten sonra firini kapatin ama bir 5 dakika daha firinda dursun buda cikardiktan sonra cokmemesi icindir…
Not: tepsinin kenarlarini yaglamayin cunku siserken kenarlara tutunup sisiyor)
Pandispanyayi iyice strec foliyle iyice sarip bir gece dolapta bekletilirse kesimi dahada kolay olur ..keki ister ikiye ister uce kesin istediginiz gibi susleyin …
KREMA :
Ara kremasi ve kaplamak icin kullandigim krema ayni ..
3 paket krema ve 3 poset kakaolu krem santiyi iyice cirpin hem aralarina surun hemde ustunu kaplayin ..
En ust beyazi ise yine 3 paket krema ve 3 paket beyaz kremsanti cirpip istediginiz gibi susleyin…Tarifi icin instagram kcelebi_tarifleri‘ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments