Column Left

15 Ocak 2017 Pazar

Kaytaz Böreği

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Kaytaz Böreği
Bu tarifimi gercekten cok seviyorum nefis bir tadı var sizlerde mutlaka denemelisiniz bu enfes lezzeti :)
Malzemelerimiz
1 kg un.. su.. tuz..
ic Harcımız İcin Gerekli Olan Malzemelerimiz:
Yarım kg kıyma 1 adet orta boy kuru sogan 2 dis sarımsak .. karabiber ..
1 yemek kasıgı biber salcası 1 tatlı kasıgı domates salçası 3 yemek kasıgı nar eksisi
Acmak İcin:  Sıvı yag
Hazırlasını: Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yogrulur. ic harcı icin kıyılmıs sogan ,sarımsak,ve diger tüm
baharatlar kıymanın icersine konur ve elle yogrulur. daha sonra hamur kücük kücük bezelere bölünür dinlendirilmis
hamur bezeleri yaglanmıs bir tepsinin icinde ellerde yaglanarak bol yaglı bir sekilde el yordamı ile incecik yuvarlak
acılır acılmıs hamuru tam olarak yarıdan ikiye degilde yarıya yakını içe dogru katlanır karsı tarafıda üstüne gelecek
sekilde katlanır ve ince uzun bir görünüm kazanır. daha sonra aynı islemi uzun tarafları birbirinin üstüne gelecek sekilde
katlanır ve kare bir görünüm elde edilir.bu sekilde acılmıs ve tamamlanmıs hamurların üstüne hazırladıgımız kıyma
iç harcını önce köfte sekli vererek üzerlerine konur daha sonra parmak yardımıyla hamurun köseleri haric her yerine
esit sekilde yayılır.
En son olarak el ile böreklerin üzerine yag sürülür ve 200 derecelik önceden ısıtılmıs fırında pisirilir.
Afiyet olsun..







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments