Sponsorlu Bağlantılar
İrmikli Sultan Lokumu
Malzemeler :
1 litre süt
6 yemek kasıgı irmik
7 yemek kasıgı şeker
1 yemek kasıgı mısır nisastası (silme)
1 paket vanilya
50 gr tereyagı
1 paket kremsanti
hindistan cevizi
yesil fıstık
nutella
Hazırlanması :
Sütü, irmigi, sekeri, nisastayı hepsini birlikte tencereye koyup karıstırıyoruz.
Ocakta cirpma telıyle sureklı karistirarak pısırıyoruz.
Hafıf koyulasmaya baslayinca tereyagını, vanılyayı da eklıyoruz.
Kaynamaya baslayıp iyice koyulasinca ocagın altinı kapatiyoruz. Ara sıra karıstırarak sogumasını beklıyoruz.
Soguyan muhallebiye bir poset kremsantı, yarım su bardagı hındıstan cevızını ekleyıp cırpma telıyle ıyıce karistiriyoruz.
Muhallebiyi iyice soguması icin buzdolabinda 1 saat bekletiyoruz.
Bir kaseye hindistan cevizi, bir kaseye yesil fistik koyuyoruz.
Kücük bir kaseye su koyuyoruz, buzdolabından muhallebiyi cıkarıp elimizi ıslatarak muhallebiden
cevizden biraz büyük parcalar alıp yuvarlayarak mınık toplar yapıyoruz..
Topları ister hindistan cevizine, ister yeşil fıstıga buluyoruz.
Daha sonra isaret parmagımızla ortasına bastırarak kücük cukur olusturup servis tabagına diziyoruz.
Nutelladan bir cay kasigi kadar alıp topların cukuruna dolduruyoruz.
Hazır olan irmikli topları servis zamanına kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
Afiyet olsun !!Mutfak Dili Samire‘ye Tesekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments