Column Left

28 Aralık 2016 Çarşamba

Kerebiç

Sponsorlu Bağlantılar



Kerebiç
Malzemeler:
1 kg un
2 su bardagı zeytin yagı
1 tatlı karbonat
1 su bardagı su
2 corba kasıgı seker
Yarım cay kasıgı tuz
İci icin:
Yarım kilo ceviz ici
Sponsorlu Bağlantılar
2 tatlı kasıgı tarcın
2 tatlı kasıgı seker
Yapılısı:
Hamur icin un, zeytin yagı, su, seker, karbonat ve tuz derin bir kaba alınıp yogurulur. Diger tarafta ic harcı icin ceviz iri olacak sekilde dogranıp tarcın ve seker ile karıstırılır. Hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar kopartılıp yuvarlanır ve icleri oyulur. İcleri cevizli harc ile doldurulup kapatılır. Kerebıcler yaglanmıs fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pisirilir. Soguyan kerebıcler köpükle servis yapılır.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments