Column Left

16 Ağustos 2015 Pazar

LOKMA TARİFİ ( LOKUM TARİFİ ) :)

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

Bizim oralarin mesur lokumu:)) biz lokum deriz lokma olarakta bilenler var:))
Lokum
Malzemeler
1 kilo un
1 tane yas Maya
1 tatli kasigi tuz
3 bucuk su bardagi ılık süt
1 cay kaşığı şeker
2 yumurta

Kızartmam icin
Bol Sıvı yağı ( 1 lt )

Hazırlanışı
1 bardak ılık süte mayayı atın şekerle karıştırın 5 dakika bekletin. Unu legene Alıp tuzunu karıştırın. Yumurtayı sütü mayalı sütü ekleyip yogurmaya başlayın. Cıvık bir hamur olacak. Avucunuzla sıkıp bas parmagınızla işaret parmagınızın arasından top şeklinde çıkması lazım. 45-50 Dakka mayalandırın. Mayalanma işleminden sonra geniş derin bir tava yada tencereye yağı koyun kızsın. Bir kaseye sıvıyagı koyun Sonra hamuru avucunuzla sıkıp baş ve işaret parmagınızın arasından çıkan hamuru kasedeki yağın içindeki kaşıkla hamuru elinizden alıp kızgın yağın içine atın. Elinizden her hamur alışınızda kaşığı kasedeki yağa batırıp çıkarınki hamur kasıga yapışmasın. Kaşık çok hamurlanırsa kaşığı değiştirin.bu yağın icine batırıp hamuru elinizden kolaylıkla alıp kızgın yaga bırakmanızı saglayacak . Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır. Kızaran lokumları delikli bir kaşıkla kevgirle alın önce süzekli bir kaba alın sonra altına peçete koydugunuz bir kaba alın çok yagı olmasın. İlk defa yapacaksanız kızartmak için yardım almalısınız zor gelebilir:))
Afiyet olsun:)) Mutfak Zamani'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments