Column Left

15 Ağustos 2015 Cumartesi

Hem Zayıflatıyor Hem De Çok Sağlıklı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Hem Zayıflatıyor Hem De Çok Sağlıklı
21. yüzyıl mucizesinin ismi Badem. Çiğ, kavrulmamış veya tuzlanmamış badem. Uzun zamandır yağlı tohum olarak isimlendirdiğimiz bir gurup yiyecek olan ceviz, badem, fıstık, fındık, çekirdek gibi yiyeceklerin içlerinde bulunan kaliteli yağ asitleri ile kalp-damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkilerinin olduklarını biliyorduk. Fakat bu gıdalar yağlı olduklarından dolayı kalori değerleri de yüksek bulunduğu için şişmanlatır endişesi ile hasta kişilere dikkatli tavsiye ediyorduk.



Hem Zayıflatıyor Hem de Gençleştiriyor

Bademde çinko, potasyum, E vitamini, demir, kalsiyum gibi mineraller ve vitaminler bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde bulunan Amigdalin maddesi sayesinde kansere karşı koruyucu olabileceği savunuluyor. Ayrıca Ko enzim Q 10 ve Omega 3 oranı çok yüksektir. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar rahatsızlıklarından insanı koruyor ve yaşlanmayı yavaşlatıyor. Bademi düzenli olarak yemek kötü kolesterol olan LDL’yi %6 ile %15 oranında düşürüyor.
Bu kadar iyi niyetli olduğunu bildiğimiz bademin ayrıca çok da iyi zayıflattığı kanıtlandı. Yakın zamanda, Amerika’da yapılan bir araştırma da, kilo vermek isteyenlere bir günde 17 adet badem verildiğinde daha iyi kilo verdikleri gösterildi.



Bademin içerisinde kaliteli protein bulunması ve sağlıklı yağlar açısından zengin olması insanı daha uzun süre tok tutuyor. Badem sert bir yiyecek olduğundan dolayı çiğnemesi güç oluyor ve bu olay insanın çiğneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oranı yüksek olduğundan dolayı bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Hazırlama zorluğu bulunmadığı için her yerde rahatça bulunabiliyor ve her yere rahatça taşınabiliyor.



Kilo Vermek İçin Bademi Nasıl Tüketeceğiz Diyenler İçin;

• Bademi satın alırken dikkat etmeniz gereken; çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olmasıdır.

• Eğer mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırıla bilirlerden satın almayı tercih edin.

• Bir defada en fazla 15adet yiyiniz. Küçük bir kase içerisine tane ile sayarak ekleyin. İş yerinizde çekmecenizde veya çantanızda 15’lik küçük paketler halinde de bulundurabilirsiniz.

• Ara öğünlerde özellikle yemeye çalışın. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluşturacaklardır.

• Meyveleri tek başına tüketmektense bademle birlikte tükettiğinizde glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

• Yiyecek bir şey bulamadığınızda da 50 adet bademi bir öğün olarak da yiyebilirsiniz.Kaynak:http://www.kadinneder.com/

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments