Sponsorlu Bağlantılar
Yemek takımlarınızı yıprattığının farkında olmadığınız bazı alışkanlıklarınızdan vaz geçerek, daha uzun ömürlü olmalarını sağlamanız mümkün.
Yemek takımlarınızın kullanım süresini uzatmak elinizde. Farkında olmadan tekrarladığınız bazı yanlış alışkanlıklarınızı değistirerek, yemek takımlarınızın kırılıp, yıpranmasını önleyebilirsiniz.
Bardakları bulaşık makinası çatallarının üzerine yerleştirmek
Bardakları yerleştirirken, bulaşık makinası içindeki dikey çatalların üzerine yerlestirmemek gerekir. Bu dikey çatallar bardağı sabitleyemediği için bardakların dengede kalması zorlaşır. Bunun yerine bardakların sığacağı seperatörlü bölmeleri kullanmak, bardakların dengesini kaybedip, kırılmasını engeller.
Yemek tabaklarını birbirinin üzerine yaslamak
Yemek tabaklarını dolap ya da vitrine dizerken birbirinin üzerine yaslamak, tabakların kırılmasına sebep olabilir. Bunu önlemenin pratik yolu, tabakların arasına birer kahve filtresi yerleştirmektir. Kahve filtrelerinin ebatı yemek tabakları için çok uygundur.
Yemek tabaklarını önceden durulamak
Bir deterjan mühendisinin verdigi bilgiye göre çoğu deterjanın fomülü yemek atıklarını çözmek üzere tasarlanır. Tabakların üzerinde atıklar olmayınca, deterjandaki enzimler direkt olarak tabağı yıpratır.
Ayaklı bardakları yanlış dizmek
Ayaklı bardakların en hassas bölümleri ayakları oldugu için, bunları yerleştirirken baş aşağı, yani agzı aşağıya bakacak şekilde dizmek gerekir. Ayaklar en hassas bölümler olduğu için ayakların yukarıya bakması, üzerine daha az ağırlık bineceği için devrilmeyi ve kırılmayı engeller.
Tabakları çatal bıçak ile sıyırmak
Çatal bıçakları yemek tabaklarının üzerine sürterek, yemek artıklarını sıyırmaya çalışmak tabakların yüzeyini çizerek, zaman içinde ciddi anlamda zarar verir. Bunu yapmak için en uygun araç silikon bir spatuladır. Silikon tabakları çizmeyeceği için yemek artıklarını sıyırmakta kullanılabilir.
Bu alışkanlıklarınızı değiştirerek, yemek takımlarınızı uzun seneler yıpranmadan kullanabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Yemek takımlarınızın kullanım süresini uzatmak elinizde. Farkında olmadan tekrarladığınız bazı yanlış alışkanlıklarınızı değistirerek, yemek takımlarınızın kırılıp, yıpranmasını önleyebilirsiniz.
Bardakları bulaşık makinası çatallarının üzerine yerleştirmek
Bardakları yerleştirirken, bulaşık makinası içindeki dikey çatalların üzerine yerlestirmemek gerekir. Bu dikey çatallar bardağı sabitleyemediği için bardakların dengede kalması zorlaşır. Bunun yerine bardakların sığacağı seperatörlü bölmeleri kullanmak, bardakların dengesini kaybedip, kırılmasını engeller.
Yemek tabaklarını birbirinin üzerine yaslamak
Yemek tabaklarını dolap ya da vitrine dizerken birbirinin üzerine yaslamak, tabakların kırılmasına sebep olabilir. Bunu önlemenin pratik yolu, tabakların arasına birer kahve filtresi yerleştirmektir. Kahve filtrelerinin ebatı yemek tabakları için çok uygundur.
Yemek tabaklarını önceden durulamak
Bir deterjan mühendisinin verdigi bilgiye göre çoğu deterjanın fomülü yemek atıklarını çözmek üzere tasarlanır. Tabakların üzerinde atıklar olmayınca, deterjandaki enzimler direkt olarak tabağı yıpratır.
Ayaklı bardakları yanlış dizmek
Ayaklı bardakların en hassas bölümleri ayakları oldugu için, bunları yerleştirirken baş aşağı, yani agzı aşağıya bakacak şekilde dizmek gerekir. Ayaklar en hassas bölümler olduğu için ayakların yukarıya bakması, üzerine daha az ağırlık bineceği için devrilmeyi ve kırılmayı engeller.
Tabakları çatal bıçak ile sıyırmak
Çatal bıçakları yemek tabaklarının üzerine sürterek, yemek artıklarını sıyırmaya çalışmak tabakların yüzeyini çizerek, zaman içinde ciddi anlamda zarar verir. Bunu yapmak için en uygun araç silikon bir spatuladır. Silikon tabakları çizmeyeceği için yemek artıklarını sıyırmakta kullanılabilir.
Bu alışkanlıklarınızı değiştirerek, yemek takımlarınızı uzun seneler yıpranmadan kullanabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments