Column Left

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Doğal Deodorant Nasıl Yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Doğal Deodorant Nasıl Yapılır
Koltuk altlarınız tahriş mi oluyor? Marketlerde satılan deodorantların kokusu hoşunuza gitmiyor mu? Kimyasal kozmetik ürünlerini kullanmak istemiyor musunuz? O halde işe, ev yapımı, doğal ve son derece ekonomik ter önleyicilerin tariflerini öğrenerek başlayabilirsiniz.

 deodorant
Deodorant kullanmanın yan etkileri

Erkekler ve kadınlar arasında son derece yaygın olan bu kozmetik ürün üzerinde çok sayıda araştırma yapılmıştır.  Bizler tüketici olarak, bu ürünlerin ne kullanılarak üretildiğini veya cildimizde ne gibi sorunlara yol açabileceğini düşünmeksizin kullanmaya devam ediyoruz. Birçok markada, gözenekleri tıkayıp, cildin hava almasını engelleyen, ve terlemeyi önleyen, alüminyum tuzu olarak da bilinen alüminyum klorhidrat bulunmaktadır. Tabii bir çoğumuz “deodorantların işi zaten bu” diye düşünecektir.

Sorun şu ki, bu ürünler doğrudan vücudun ısı düzenleme sistemini etkiliyor. Bu nedenle vücut fonksiyonları normal olmaktan çıkıyor, olmaması gereken bölgeler serin tutuluyor. Bunlar vücutta çeşitli sorunlara yol açabilecek faktörlerdir. Dahası, bazı araştırmalara göre sık deodorant kullanımı göğüs kanserine yol açabiliyor. Bunun nedeni de, deodorantta bulunan maddelerin koltuk altındaki deriye nüfuz edip, göğüse yakın olan bu bölgede birikmesi.

Deodorantın aslında o kadar da iyi olmadığını, kullanmayı bıraktığınızda daha kötü kokmaya başlayınca anlayacaksınız. Bunun sebebi de, deodoranttaki maddelerin koltuk altınıza sinmesidir. Tıpkı giysilere sinen kokular gibi. Bu durumda iki seçeneğiniz var; ya alüminyum tuzu içermeyen deodorantları satın alın, ya da kendi deodorantınızı kendiniz yapın.

Ev yapımı deodorant: 1. Tarif

İlk tarif için, aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

1/3 bardak mısır nişastası
1/3 bardak kabartma tozu
10 damla lavanta esanslı yağ, okaliptüs yağı, veya çay çiçeği yağı. Bunların hepsi antibakteriyeldir.
10 damla nane veya sandal ağacı esanslı yağ (bu miktar kadınlar içindir, erkekler 20 damla ekleyebilir)
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı E vitamini yağı (isteğe bağlı)
Bütün malzemeleri, yoğun bir macun elde edene kadar bir kase içinde karıştırın. Boş bir krem kutusuna koyun ve günlük olarak kullanın. Aşırı kullanımı rahatsızlık verebilir.

Ev yapımı deodorant: 2. Tarif

Bu tarif için gerekli malzemeler:

3 bardak hindistan cevizi yağı
3 bardak karite yağı
3 bardak kabartma tozu
2 bardak mısır nişastası
İsteğe bağlı olarak: esanslı yağlar
Karite yağı ve hindistan cevizi yağını, tamamen eriyip birbirine karışana kadar kadar benmari usulü eritin. Ateşten alıp kabartma tozu ve mısır nişastasını ekleyin. İyice karıştırıp esanslı yağları da ekleyin. Cam bir kaseye alıp soğumaya bırakın.

 Ev yapımı deodorant: 3. Tarif

Bu tarifte kullanılan malzemeler biraz fazla, ama sonuç mükemmel:

1 buçuk yemek kaşığı balmumu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Yarım yemek kaşığı kakao yağı
15 damla biberiye yağı
15 damla beyaz kekik yağı
25 damla lavanta yağı
3 damla hintyağı
Balmumunu benmari usulü eritin ve kakao yağını ekleyin. İkisi de iyice eridiğinde, diğer yağları birer birer eklemeye başlayın. İyice karıştırdıktan sonra bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Banyolardan sonra az miktarda kullanın.

Ev yapımı deodorant: 4. Tarif

Bu doğal deodorantın yapımında limon kullanılır ve çok etkilidir. İhtiyaç duyacağınız malzemeler:

100 ml. su
20 ml. %90 alkol
4 yemek kaşığı biberiye
5 damla limon esansı
10 damla güvercin ağacı ekstresi
Suyu kaynatıp kuru biberiye yapraklarını içine atın. Ateşi kapatıp 10 dakika, tencerenin ağzı kapalı halde bekletin. Sonra alkolü, limon esansını ve güvercin ağacı ekstresini ekleyin. İyice karıştırıp, daha sonra kullanmak üzere cam bir kavanoza aktarın.

Ev yapımı deodorant: 5. Tarif

Bu tarifte de portakal kullanılmaktadır. Yapımı da çok kolaydır:

3 limonun kabuğu
3 portakalın kabuğu
1 litre su
3 yemek kaşığı kabartma tozu
1 bardak deniz tuzu
Limon ve portakal kabuklarını rendeleyip suda kaynatın. Suyu süzüp soğumaya bırakın. Deniz tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırıp başka bir kaba aktarın. Bu karışımı koltuk altlarınızda veya vücudunuzun diğer kısımlarında kullanabilir, hatta bununla banyo bile yapabilirsiniz.

Ev yapımı deodorant: 6. Tarif

Bu tarifi hazırlamanın iki yolu vardır. Birincisi standart, ikincisi ise hassas ciltler için uygun olandır. İlki için gerekli malzemeler:

1/4 bardak kabartma tozu
1/4 bardak mısır nişastası
10 damla çay çiçeği yağı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
İkinci için gerekli malzemeler:

2 yemek kaşığı kabartma tozu
6 yemek kaşığı mısır nişastası
10 damla çay çiçeği yağı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Her iki tarifte de, dilediğiniz esanslı yağları kullanabilirsiniz. Eğer cildinizi nemlendirmesini istiyorsanız, E vitamini veya badem yağı ekleyebilirsiniz.

axilas5

Kabartma tozu, nişasta ve çay çiçeği yağını, bir bardak veya kasede karıştırın. Hindistan cevizi yağını da ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu aşamada dilerseniz E vitamini veya badem yağını ekleyebilirsiniz. İsterseniz, lavanta, okaliptüs, sandal ağacı, veya gül esanslı yağlardan da ekleyin. Bu yağlardan sadece bir kaç damla koyun, çünkü bunların aroması oldukça yoğundur. Hazırladığınız karışımı bir deodorant kabına doldurun. İlk bir kaç gün yumuşak ve kremsi olacaktır, ama gün geçtikçe katılaşıp aynı marketlerden aldığınız deodorantlara benzeyecektir.

Görseller, Matt 1981, Chapendra, Tony Alter, hot diamond 5, grrllscout 224’ün izinleri ile kullanılmıştır.Kaynak:http://www.bitkilog.com/


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments