Column Left

14 Temmuz 2015 Salı

Un Helvası

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Un helvası
100 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su
İlk olarak tereyağımızı ve sıvıyağımızı bir tavaya alarak eritiyoruz. Yağımız erirken büyük bir kasede şekerimizi sıcak suyumuzla eritiyoruz ve karıştırıyoruz.
Eritiğimiz yağımızda unumuzu güzelce kavuruyoruz rengi kahverengi oluncaya kadar bu aşamada unu yakmamak için durmadan karıştırıyoruz.
Un kavrulunca altını biraz kısıp şekerli suyu ilave ediyoruz.
Durmadan karıştırıyoruz ki topaklanmasın kıvamı güzel yumuşacık ve pürüzsüz olunca altını kısıp ocaktan alıyoruz.Dilediğimiz şekli veriyoruz.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments