Sponsorlu Bağlantılar
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı erişte yada makarna
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan (büyük)
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, kırmızı biber, arzuya göre pul biber
Su (yaklaşık 1 litre kadar) az koyun kendiniz ayarlayın
Dilerseniz biraz et suyu ilave edebilirsiniz, ben ilave etmedim
Hazırlanışı
İlk olarak mercimeklerimizi yıkıyoruz ve üzerine su dökerek haşlamaya bırakıyoruz. 10 dakika kadar sonra tencereyi ocaktan alıyoruz (yumuşamış olacak baya ama tam pişmiş de olmayacak). İster başka bir tencerede isterseniz de mercimekli suyu bir kaba dökerek devam ediyoruz.
Sıvı yağımızı tencereye alıyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edip salçayı da kavuruyoruz biraz. Daha sonra mercimekleri ve suyu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Ev yapımı eriştemizi yada dilediğiniz makarnayı ekledikten sonra baharatları da ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Makarna da suyu çekeceği için belki ilave etmeniz gerekir. Erişteler ve mercimekler yumuşayınca yemeğimiz pişmiştir. Yoğurt ve turşuyla servis edebilirsiniz.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments