Column Left

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Tavuklu Bezelye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Tavuklu Bezelye
Malzemeler
2 su bardağı taze bezelye (tazesi yoksa konserve yada buzluk da olur)
2 adet patates
1 adet kuru soğan
300 gram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk (göğsü)
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber, kekik, pul biber
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavurun. Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edip karıştırın. Ardından küp küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir iki karıştırın suyu ekleyin (üzeri kapanacak kadar) ve 5 dakika kadar kaynatın. Son olarak bezelyeleri ekleyin ve orta ateşte pişmeye bırakın. Ben havuçta ekledim. Onuda patatesle birlikte koyabilirsiniz. Kekik bu yemeğe çok yakıştı mutlaka deneyin. Afiyet olsun.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments