Column Left

12 Temmuz 2015 Pazar

NEVZİNE TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


NEVZİNE TATLISI
Malzemelerimiz.
Yaklaşık 1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
1 paket margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Hazırlanışı:
İlk önce şerbeti yapmaya başlıyoruz. Şekerle suyu ocağa koyuyoruz.
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indiriyoruz.(bu kısım çok önemli dikkat)
Soğumaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra içine pekmezi döküp güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta margarinimizi kısık ateşte eritiyoruz.
Yoğurma kabımızın içine sırasıyla sütü, sıvı yağı,sirkeyi erittiğimiz margarini de  koyup güzelce karıştırıyoruz.
Yumurtayı da koyup karıştırıyoruz.Tahini de ekliyoruz. Biraz un ve karbonat ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
1 bardak cevizide ekleyip aldığı kadar unla elimize yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra hamuru elimizle güzelce fırın tepsimize yayıyoruz.
Çatalın ters tarafıyla durup çekerek dalgalı bir şekilde üstünü çiziyoruz.
Son olarak bıçakla kare dilimler şeklinde kesiyoruz.
Önceden ıstılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarttıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti üstüne döküyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun. Sevgiler...Sonu garanti tarifler'e Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments