Column Left

12 Temmuz 2015 Pazar

ETİMEK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ETİMEK TATLISI
Malzemelerimiz:
1,5 paket etimek
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 kg süt
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
İlk önce etimeklerimizi dikdörtgen bir borcama 1 sıra diziyoruz.
Daha sonra bir tencerede  3 su bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak alttaki rengi alana kadar   eritiyoruz.
Üzerine 4 su bardağı suyu yavaş yavaş döküyoruz. Şeker sıcak su soğuk olduğu için sıçrayacaktır, dikkatli bir şekilde dökelim. Şeker katılaşacaktır. Siz karıştırmaya devam edin. Isı çoğaldıkça çözülecektir. Kaynamaya başladı mı ocaktan alıp borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine güzelce döküyoruz...
Sıra geliyor muhallebimizi hazırlamaya.
Başka bir tencere ye unu şekeri vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
Sütü üzerine yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz. Karıştırırken tel çırpıcı kullanırsak topak topak olmaz.
Orta ateşteki ocağımızda pişiriyoruz.
Sıcak halde etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle mikserle çırparak hazırlıyoruz.
Yarım saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.
En son olarak soğuyan muhallebinin üstüne güzelce yayıyoruz.
2-3 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Servis ederken üzerini fındık,fıstık yada cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler....Sonu garanti tarifler'e Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments