Column Left

12 Temmuz 2015 Pazar

KURU ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


KURU ÜZÜMLÜ PASTANE KURABİYESİ
Malzemelerimiz:
300 gr. oda sıcaklığında tereyağ
3 yumurta (birinin sarısını ayırıyoruz)
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
5 su bardağı un
üzerine sürmek için 1 çay kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabımıza  oda sıcaklığındaki tere yağını  yumurtayı ve şekeri koyup mikserle çırpıyoruz.
Daha sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
En son kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip hamuru güzelce yoğuruyoruz.
Hamur sakız kıvamında olacak.
Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.
Her bir parçayı un serptiğimiz tezgahımızda merdane yardımıyla açıyoruz.
Rulo yapıp sarıyoruz. Parmaklarımızla bastırıp düzlük veriyoruz.
Bir tepsiye koyup buzdolabının normal rafında 1 saat bekletiyoruz.
Yumurta sarısına 1 çay kaşığı sıvı yağ ilave edip karıştırıyoruz.
Hamurları buzdolabından çıkarıp, üzerine yumurta sarısını sürüp, çatalın sırtıyla çizip verev şekilde kesiyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye diziyoruz.
200 derecede ayarladığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kapalı bir kutuda uzun süre bayatlamadan tüketiyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...Sonu garanti tarifler'e Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments