Column Left

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kolay Şöbiyet Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Kolay Şöbiyet Tarifi'nin Malzemeleri
Malzemeler
1 paket baklavalik yufka
toz antep fistigi yada ince kiyilmis ceviz
yaklasik 150 gr Tereyağı
İç Muhallebisi
2, Su bardağı Süt
2 buçuk Yemek kaşığı irmik
Şurubu
2 Su bardağı Su
2 Su bardağı Şeker
2-3 Damla limon suyu
Kolay Şöbiyet Tarifi'nin Yapılışı
Ilk olarak serbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım karistiralim. Sekerli su kaynayinca 5 dakika kadar daha kaynatalım ve limon suyunu ilave edelim. Karistirip sogumaya bırakalım.
Daha sonra muhallebimizi hazırlamaya baslayalim.
Sütü ve irmigi baska bir tencereye alalım ve orta ateşte karistirarak pişirelim. Kivami koyulasinca ocaktan alalım çokta koyulasmasina gerek yok soguyunca da koyulasacak nasilsa smile ifade simgesi
Tereyagimizi kücük bir tencerede eritelim.
Daha sonra baklavalik yufkamizi acalim. Bu asamayi en sona bırakalım malum baklava yufkalari çok cabuk kuruyor.
2 baklavalik yufkamizi tezgahin üzerine alalım ve firca yardımıyla eritilmiş tereyağımizdan sürelim daha sonra yine 2 yufka ve yine tereyağı bu sekilde yufkalar bitene kadar devam edelim: En üstdeki yufkaya yag sürmeyelim. Daha sonra resimdeki gibi kare kare keselim. . Ben biraz daha kücük tercih ettim.
Her kareye bir çay kaşığı (dolu dolu) — Kolay Şöbiyetlerim kücük oldugu için siz kendiniz ayarlayin — muhallebi koyup antep fistigindan biraz ekliyoruz (cevizde olur) sonra ücgen şeklinde kapatiyoruz kenarlarida bastiralim. Tepsiye döseyip üzerine kalan tereyağını sürüyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kizarana kadar pişiriyoruz.
Firindan yeni cikmis Kolay Şöbiyetlere hemen sogumus olan surubu döküyoruz. Her Kolay Şöbiyetin üzerine döktügünüzden emin olun.Serbetini cekmesi için en az 2 3 saat bekletin.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments