Column Left

10 Temmuz 2015 Cuma

KAYMAKLI POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


KAYMAKLI POĞAÇA
Malzemeler :
125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta akı (Sarısını üzeri için saklayın)
250 gr süt kaymağı (Hamurun içine konulacak !)
Aldığı kadar un
İçi için : Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Kaymakta dahil
Kaymakta hamurun içinde olacak dikkat edin.!
Yarım saat mayalandırıp cevizden biraz büyük bezelere ayırın.
Avuç içi kadar açıp içine kaşar peyniri koyarak yuvarlıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp. 15 dk tepside biraz daha mayalanmasını bekliyor
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsun.Mutfağın Büyüsü'ne Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments