Column Left

10 Temmuz 2015 Cuma

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler
1 kilo un
2,5 su bardak ılık süt
100 gram tereyağ
1 tane yaş maya
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için
1 kase haşhaş
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
yarim su bardak ince cekilmis ceviz
üzerine   badem ve yumurta sarisi
Hazırlanışı
Derin bir kabin icersine unu katip mayayi ortasina koyup yavas yavas süt ilave edere mayayı eritin .Diğer malzemeleride kabın içine katıp
Yumuşak bir hamur yuğurup üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın
Sarı haşhaşınız  yoksa mor da kullanabilirsiniz.
Yağ haşhaş,tuz ve çekilmis cevizi karıştırın çırpın hashas iyice ezilsin
Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp tezgahin üzerini yaylayip merdaneyle acin .
Üzerine hashasli karisimdan döküp kasikla hertarafina sürüp  rulo yapip parmak kalinliginda bicakla kesin.
Tepsinize firin kegidi yerlestirip yan yana siralayin cörekleri yaklasik 20 dakika bekletin iyice dinlensinler.
Üzerine yumurta sarisini sürdükten sonra badem kiriklari  ekileyip önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin
Ben haşhaşı Türkiyeye gittigimde getiriyorum ve buz dolabında kapali kavanozlarin icerisinde saklıyorum .Afiyet seker olsun .Tatlilar Gülcandan'a Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments