Column Left

9 Temmuz 2015 Perşembe

ISPANAKLI BALIK SIRTI ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ISPANAKLI BALIK SIRTI ÇÖREK
MALZEMELER
1 Su bardağı ılık süt
1/2 Su bardağı ılık su
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket instant maya (tek kullanımlık olanlardan)
Un
İÇ MALZEMESİ
Yarım kg ıspanak
1 Tane soğan
100 gram kadar kıyma (isteğe göre koyulmayabilir)
Tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Hamur tüm malzemelerle birlikte ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
Üzeri bir örtüyle sarılıp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım bunun için.
Ispanak temizlenip üzerine sıcak su konulup haşlanması sağlanır.
Soğan kıymayla kavrulup, haşlanmış ıspanak sıkılıp baharatlarla birlikte içine konularak kavrulur.
Hamurun yarısı alınıp eni 20cm, boyu tepsinin büyüklüğünde olacak kadar merdaneyle uzunca açılır.
Ortasına ıspanak konulur.
Ispanağın kenarından iki parmak aralıklarla çapraz şeritler kesilir.
Saç örgüsü yapar gibi bir sağdan, bir soldan şeritler alınarak ıspanağın üzeri kapatılır.
İkinci hamura da aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca iki parmak genişliğinde dilimlenir.
AFİYET OLSUN...

Servis Önerisi:
İsterseniz benim yaptığım gibi hamurun yarısını poğaça yapabilirsiniz
Bu tek hamurla iki çeşit yaparak servis tabağında seçenekleri çoğaltacaktır
Hatta isterseniz poğaçalarınızı sebzeli, patatesli ya da peynirli yapabilirsiniz..Lezzet Pınarından Damlalar'a Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments