Column Left

9 Temmuz 2015 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


HAŞHAŞLI ÇÖREK
MALZEMELER
1.5 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket maya
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
Un
İçi için:
2 Su bardağı dövülmüş haşhaş
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Önce iç malzemesini hazırlayalım bunun için;  haşhaşı süt, şeker ve sıvı yağla karıştırarak inceltelim,
Karıştırma kabına hamur malzemelerini koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurun daha çabuk mayalanması için hamur kabını bir poşet içine geçirip ağzını bağlayalım ve üzerini sararak mayalanmasını sağlayalım    ( Hamur hava almayacağı için daha kısa sürede kabaracaktır)
Mayalanan hamuru ikiye bölelim,
ilk parçayı alıp altına ve üstüne yağ sürerek elimizle açarak uzunca dikdörtgen yapalım açarken yırtılmalar olabilir sorun değil,
Üzerine haşhaşlı karışımdan sürelim ve har tarafına ceviz serpiştirelim,
Uzun kenarından saralım,
Üç parmak genişliğinde kesip yan çevirelim,
Elimizle üzerine hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye geniş aralıklarla koyalım,
Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim,
180 derecede kızarana kadar pişirelim.AFİYET OLSUN...Lezzet Pınarından Damlalar'a Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments