Column Left

20 Haziran 2015 Cumartesi

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ (MALATYA YÖRESİ)

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
2 su bardağı yarma  
Yarma kullanılmıyorsa
1 Çay Bardağı un
2 su bardağı  ince bulgur
Tuz
2 su bardağı sıcak su
2 kase Yoğurt
2.3 diş sarımsak
ÜZERI ICIN
1 yemek kşğ tereyağı
YAPILISI
Yarma.tuz (bulgur.un) bir tepsiye konulur .Bulgurun kabarması için sıcak su ile ıslatılıp beklenir.Macun gibi oluncaya kadar yoğrulur.Hamurdan misket büyüklüğünde köfteler yapılır.Tuzlu kaynamış su icinde 10.dak. haşlanır. ve süzülür.
Diğer tarafta hazırlanmıs sarımsaklı yoğurt ile karıstırılır.Üzerine erimiz tereyagı istenilirse kırmızı pul biber eşliğinde servis yapılır. Güloannemutfakta'ya teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments