Column Left

23 Haziran 2015 Salı

KREMALI BARDAK KEK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

KREMALI BARDAK KEK
Merhabalar...
Daha önce yapmış olduğum Kakaolu Bardak Keki aynı malzemelerle ama kakao kullanmadan yaptım smile ifade simgesi
Sadesi daha bir güzel oldu... Malzemeler aynı sadece kekine koyacağım kakaoyu kremasına ekledim ama sizler için malzeme listesini yazacağım...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu toz şanti
1 paket vanilin
Pişirmek İçin: 12 adet karton bardak
Hazırlanışı:
Yumurta ve sekeri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemelerin hepsini sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek karısımını 12 adet karton bardağa pay edip (bardaklar yağlanmayacak) 150 derecelik fırında pisirip soğumaya bırakın.
Krema için şanti ve vanilinler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateste sürekli karıştırarak koyulasana kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Ilıyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile 10dk çırpın.
Soğuyan kekleri bardakları keserek çıkartıp keklerin üst kısımlarındaki bombeleri bıçak ile kesip içlerini kasık ile oyun.
Hazırladığınız kremayı keklerin iclerien doldurup kalan kremayı krema sıkma aparatıyla keklerin üzerien sıkıp üzerlerini istediğiniz gibi süzleyin.
Kekleri buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Pembe Tatlar'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments