Column Left

23 Haziran 2015 Salı

ÇİKOLATALI RULO PASTA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

ÇİKOLATALI RULO PASTA
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagı toz şeker
1/2 çay bardagı sıvı yag
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardagıdagı süt+2 çorba kaşıgı un
Kreması İcin: 
2,5 su bardagı süt
1 su bardagı toz şeker
3 çorba kasıgı kakao
1 poşet kakaolu toz şanti + 1/2 su bardagı soguk süt
1 su bardağından 2 parmak eksik un
2 paket vanilin
Arası İcin:
2 adet muz
1 çay bardagı damla çikolata
Üzeri İçin: ckolatalı dekor sekeri
Hazırlanışı: Krema için toz santi+1/2 su bardağı soguk süt haric bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıstırarak koyulasana kadar kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
(krema çok koyu oluyor)
Çırpma kabına yumurtaları ve sekeri koyup köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladıgınız harcı döküp 150 derecelik fırında pisirin.
Pişen pasta kekini yaglı kagıdından çıkartmadan sıcagıyla rulo şeklinde sarıp üzerine bez örtüp ılımaya bırakın.
Toz şanti ve 1/2 su bardağı soğuk sütü mikserle çırpıp soguyan kremaya ekleyip mikser ile 10dk çırpın.
Ilıyan keki yağlı kağıdından cıkartıp üzerine kremanın yarısını eşit şekilde her tarafına sürüp damla çikolatayı serpiştirin.
Kekin kenar kısmına iki adet muzu ucucuna yerleşitirip tekrar rulo sarıp kalan kremayı üzerine sürüp üzerine dekor şekeri serpiştirip buz dolabına koyup 3-4 saat dinlendirin ve soguk olarak dilimleyip servis yapın. 
Pembe Tatlar'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments