Column Left

19 Haziran 2015 Cuma

HAVUÇ KROKET

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

 HAVUÇ KROKET

Yarım kilo Havuç
1-veya 2 adet Yumurta
1 çorba kasesi  Un
Kızartmak için Sıvı yağ
Tuz-Karabiber
1 kase Sarımsaklı  süzme Yoğurt
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
Haspir otu
Nane,Dereotu
YAPILIŞI
Öncelikle havuçların kabuklarını  kazıyıp  yıkayınız ve uzunlamasına ortadan ikiye bölünüz. sonra onları istediğiniz boyda kesiniz.Uygun bir tencereye  su ve çok az tuz ilave ederek çok yumuşamadan haşlayınız. Haşlanan havuçları bir süzgece alıp süzülüp ve soğumasını bekleyiniz. İyice kızmış bol sıvı yağda  Havuçları önce una sonra  yumurtaya bulayarak arkalı önlü kızartınız.Kızaran kroketleri bir kağıt peçetenin üzerine alın .Bunlar fazla yağını bırakıp soğuyunca kadar Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın..Soğuyan havuçları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.Üzerini Haspir otu ,maydanoz veya dere otlarıyla süsleyip  servise hazır.
AFİYET OLSUN Güloannemutfakta'ya teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments