Column Left

19 Haziran 2015 Cuma

FIRINDA PEYNİRLİ ÇITIR KABAK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

 FIRINDA PEYNİRLİ ÇITIR KABAK

 2 -3 adet yemeklik kabak
2 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar rendesi veya parmesan peynir.
2 çay bardağı galeta unu
Karabiber-Pul biber-Tatlı toz biber- tuz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI

Geniş bir kabın içine galeta unu, rendelenmiş kaşar, tuz,  dövülmüş sarımsak ve eritilmiş tere yağı , tuz ve baharatları ilave edip harmanlayın.Kabakları yıkayıp kurulayın.İnce ince dilimleyin, dilimlediğiniz kabakları önce çırpılmış yumurtaya batırın sonra harmanladığınız peynirli baharatlı karışıma bulayın. Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayıp  veya yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabak dilimlerini dizin.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.Güloannemutfakta'ya teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments