Column Left

23 Haziran 2015 Salı

ETLİ PİLAV

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

ETLİ PİLAV

Malzemeler:
500 gr dana kuşbası
2 su bardagı pirinç
3 su bardagı sıcak su
3 çorba kaşıgı tereyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşıgı limon suyu
zeytinyagı tuz
Hazırlanışı:Pirinçleri yıkamadan sıcak suda 30 dk bekletip soguk su ile yıkayıp suyunu süzgeçte süzdürün.
Tavaya zeytinyagı ve tereyagını koyup tereyagı eriyince pirinçleri ekleyip 15 dk ara ara karıştırarak kavurup tuz, şeker limon suyu ve sıcak suyu ekleyip agzı kapalı şekilde kısık ateste suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.
Kuşbaşı etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pisirin.
Pişen etlere 2-3 çorba kasıgı zeytinyağı ve tuz ekleyip 5dk harlı ateşte kavurun.
Etleri ister pilava karıstırıp isterseniz benim gibi pilav üzerinde servis yapabilirsiniz.
Pembe Tatlar'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments