Column Left

23 Haziran 2015 Salı

DAMLA SAKIZLI ETİMEK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

DAMLA SAKIZLI ETİMEK TATLISI

Ramazanda misafirlerinize yapacağınız çok hafif bir tatlı üstelik çok da pratik :)

Malzemeler:
1 paket etimek (klasik)
Kreması:
1lt süt
1 adet yumurta
2 çorba kasıgı un
2 çorba kasıgı nişasta
2 adet damla sakızı (sahanda ezip toz haline getirin)
2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
2 su bardagı şeker
2 su bardagı su
Üzeri İçin:
2 paket toz santi
1,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin: Hindistan Cevizi. Toz Antep Fıstığı
Hazırlanısı:Büyük dikdörtgen borcama etimekleri yerlestirin.
Etimeklerin sık olması sart değil şerbeti dökülünce etimekler şişip boşluklar doluyor
Şeker ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatıp etimeklerin üzerlerine dökün.
Nişasta, un, süt ve yumurtaları tencereye koyup iyice karıştırıp damla sakızlarını ekleyip orta ateste sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp vanilinleri ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp hazırlanan muhallebiyi sıcak olarak şerbetli etimeklerin üzerlerine döküp sogumaya bırakın.
Şantiyi soguk süt ile çırpıp soguyan muhallebinin üzerine düz bir şekilde sürüp üzerine bol hindistancevizi serpiştirip toz fıstıkla süsleyip buzdolabına koyup soguk olarak servis yapın...
Pembe Tatlar'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments