Column Left

23 Haziran 2015 Salı

ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ÇİLEK JÖLELİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER
1 kilo süt
10 yemek kaşığı irmik
11 yemek kaşığı toz şeker
200 ml.krema
2 adet dövülmüş damla sakızı
1 paket Dr.Oetker organik Jilek jölesi
YAPILIŞI
-İlk iş olarak jölemizi paketteki tarife göre hazırlayıp kalıbımıza döküyoruz ve donmasını bekliyoruz
-Bu arada krema ve damla sakızı hariç tüm malzememizi tencereye alarak karıştırarak göz göz olana dek pişiriyoruz.
-Ocaktan alınca dövülmüş damla sakızı ve kramayı ekleyip 10 dakika mikserle çırpıyoruz.
-Donan jölemizin üzerine dikkatlice döküp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
-Servisten önce kalıptan rahat çıkarmak için kalıbı 1 dakika kadar sıcak suya oturtuyoruz.
AFİYET BAL OLSUN…Deryayla Lezzetler'e Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments