Column Left

23 Haziran 2015 Salı

Ay çekirdekli Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Ay çekirdekli Poğaça
MALZEMELER
1 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
Yarım paket yaş maya
100 gr.beyaz peynir
4 su bardağı un(azar azar ilave edin)
Tuz
Üstü İçin
Yumurta sarısı
Ay çekirdek
Evde yemeyi seven üç erkek olunca mutfak maceraları bitmiyor,bizim mutfak geç saatlere kadar aktif olarak hizmet veriyor:)))Bu nedenle sürekli olarak farklı lezzetler ortaya çıkarabilmek adına evde olan malzemelerle denemeler yapmaya çalışıyorum.Bu nefis ay çekirdekli poğaça da öyle bir anda ortaya çıktı,deneyip beğenmeniz dileğiyle…
Yapılışı
Hamur yoğuracağımız derin kaseye unu alıyoruz,ben bu etapta 3 bardak unu kaseye alıp bir bardak unu azar azar ilave ettim.Bardak ölçüleri değişebiliyor unu ölçülü olarak ekleyin.
Unun ortasını açıp,elimizle ufaladığımız maya,süt,ve tereyağı ekliyoruz.
1 çay kaşığı tuz ekliyoruz,peynir tuzlu olduğu için daha fazla tuz eklemeyin.
Peyniri de rendeleyip elimizle yavaşça hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz,bu esnada bir miktar ılık su gezdirmekte fayda var.
Hamurumuz özleşince cevizden iri parçalar alıp elimizle yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdek serpiştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun….Deryayla Lezzetler'e Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments