Column Left

15 Haziran 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU iRMiK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


ÇİKOLATA SOSLU iRMiK TATLISI
1litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
Üzeri için;
Çikolata sosu
Öncelikle süt ve şekeri tencerede kaynatın. İrmik ve hindistan cevizini ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Kek kalıbınızı elinizle çok az yağlayın veya kalıbı ıslatın. Tatlınızı kalıba döküp aralarına dikey olarak kakaolu petibör bisküvi dizin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. O sırada çikolata sosunuzu hazırlayın. Dolaptan çıkan tatlınızı servis tabağına ters cevirip çıkarın. Üzerine cikolata sosunuzu dökün. Servis ederken her dilime de sos dökün. Afiyet olsun..GÜLÇİN'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments