Sponsorlu Bağlantılar
Üzümlü ve çikolata damlalı çörek
Tarif
Hamuru için:
500 g un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
75 g yumuşak tereyağı
100 g yoğurt veya labne
200 ml ılık süt
4-5 yemek kaşığı şeker
1/2 paket yaş maya
İç harcı için:
250 g süzme
1 yumurta sarısı (akını üzerlerine sürmek için ayıralım)
1 paket vanilyalı puding tozu
50 g pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
100-200 g damla çikolata
Arzuya göre üzüm kurusu
File badem
Not: İç harcı arzuya göre puding ve damla çikolata ile de hazırlanabilir
Hazırlanışı:
Maya, şeker, 1 yemek kaşığı un, yoğurt ve süt iyice karıştırılır ve üstü kapalı olarak 5 dakika bekletilir.
Süre sonunda diğer malzemeler de katılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur şimdi hemen merdane ile dikdörtgen şekilde açılır.
Hazırladığımız iç harcı üzerine sürüyoruz ve damla çikolata ile kuru üzüm üzerine serpiyoruz.
Hamuru uzun olan tarafından rulo yapıp istediğimiz kalınlıkta kesiyoruz.
Tepsiye dizip üstünü örtüyoruz ve sıcak bir yerde 25-30 dakika mayalandırıyoruz.
Ayırdığımız yumurta akını üzerline dikkatlice sürüyoruz ve file badem ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180/190 derecede alt-üst ayarda 15-20 dakika pişiriyoruz.
Çöreklerimiz iyice ılındıktan sonra süt ve pudra şekeri ile hazırladığımız harcı fırça yardımıyla sürüyoruz.
Afiyet olsun 😋
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments