Sponsorlu Bağlantılar
Revani...
▪️3 yumurta
▪️1\2 su bardağı şeker
▪️1 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
▪️2 limon kabuğu rendesi
▪️1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
▪️1 su bardağı tam dolu un
▪️1 su bardağı tam dolu irmik
▪️1 tatlı kaşığı karbonat
▪️2 yemek kaşığı limon suyu
✔️Yoğurt ve yumurtalar oda ısısında olsun
✔️En büyük boy dikdörtgen borcam kullandım
Şerbeti için;
▪️3 su bardağı şeker
▪️2,5 su bardağı su
▪️1 ince dilim limon
✔️Şerbetinizi önceden pişirip soğusun Şerbet kaynamaya başlayınca orta ateşe alın ve 15 dk kaynatıp kapatın.
✔️Fırın ısısı 180 derecede önceden ısıtılmış...
Yumurta, şeker, limon kabuklarını yumurtanın rengi açılana kadar çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Limon suyunu bir çay bardağına alın ve içine karbonatı ekleyin karıştırın, hızlı kabaracaktır dikkat edin taşıp dökülmesin, bu karışımı da katın. En son un ve irmiği de ekleyip karıştırın. Bu aşamada çok fazla çırpmayın artık . Yağladığınız borcama hamurunuz dökün. Pişince ilk sıcağı çıksın 1-2 dakika bekleyin ve soğumuş şerbetini dökün. Şerbetini 1-2 dakikada çekecektir bu aşamada ağzını kapatın bu şekilde 1-2 saat dinlensin...
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments