Column Left

6 Eylül 2019 Cuma

Mozaik Pasta

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
















Mozaik Pasta
🌟2 paket sade petibör bisküvi
🌟125 gr eritilmiş margarin
🌟6-7 kaşık pudra şekeri
🌟1çay bardağı süt(çay bardağınız en küçüklerindense 2 bardak kullanın)
🌟1 küçük paket kakao
🌟1çay bardağı iri parçalara ayrılmış fındık
🌟1çay bardağı damla çikolata
 Üstünün Ganajı için;
🌟50 gr krema
🌟1\2 paket kare bitter çikolata
🌟1\2 paket kare sütlü çikolata
Bisküvileri elinizle çok ufalamadan karıştırma kabınıza kırın. Üzerine eritilmiş margarini boşaltın. Sütünü ve pudra şekerinizi  dökün(en son baktınız süt yeterli gelmezse 1-2 kaşık daha süt ekleyebilirsiniz kıvam alması için) kakao, fındık ve damla çikolatalarıda ekleyip güzelce harmanlayın. Çok sert karıştırmayın ki bisküviler çok ezilmesin. Zaten Hamur gibi bir kıvam olmayacak buna dikkat edin, biraz dağınık bir karışım olacak donunca hepsi bir araya gelecektir merak etmeyin. Sonra bu karışımı 3 kat hazırladığınız bir streç filme yada içine yine 2-3 kat streç film serdiğiniz baton kek kalıbına boşaltın. Güzelce elinizle bastırarak kalıbın şeklini alsın. Kalıpta yapmayacaksınız rulo yapıp güzelce sıkıştırıp sarın. Buzluğa kaldırın. En az 3-4 saat vaktiniz varsa bir gece önceden yapıp bekletin. Ganajı için; kremayı ısıtın ama kaynatmayın, ocaktan alıp içine çikolataları atıp karıştırarak eritin. Bu karışımı sıkma torbasına boşaltın. Dolapda  en az1-2 saat  bekletin. Buzluktan çıkan Mozaik pastanın üzerine istediğiniz gibi sıkarak süsleyin. Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments