Column Left

6 Eylül 2019 Cuma

Ev Yapımı Peynir

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar















Ev Yapımı Peynir
🌟5 kilo süt
🌟1 kase ev yoğurdu
🌟Doğal tuz(işlem görmemiş)
Sütümüzü kaynatıp pişirelim. Altını kapatmaya yakın yoğurdunu katıp sütü kestirelim. Sonra karıştırarak 1-2 dk.daha pişirip ocağı kapatalım. Kesilen Sütümüzü bez bir mutfak torbasına boşaltıp bir süzgeçe (koyalım altına bir kap daha koyalım ki süzülen su bize lazım olacak. Bu suyu hiç israf etmeyin fazlasını çorbalarınızda kullanabilirsiniz ) ve süzdürelim. Üzerine bir ağırlık koyalım. 2-3 saat bekleyelim. Sonra peynirin süzülen suyunu bir kavanoza alalım içine 1-2 yemek kaşığı tuz katıp eritelim süzülen peyrimizi dilimleyip bu suyun içine koyalım. Tuz katmadan da bu suyun içinde 3-4 gün bozulmadan buzdolabında durabilir. Tuzlu tabiki daha uzun süre duruyor.
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun... 💖.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments