Sponsorlu Bağlantılar
Elmalı kurabiye
Malzemeler
3 su bardağı un
250 gr oda ısısında tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon rendesi (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı pudra şekeri (hamurun içine ilave edilecek)
İç malzemesi
3 orta boy elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük boy çay bardağı şeker
1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu çekene kadar (nerdeyse macun kıvamına gelecek)pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğunca istenirse ceviz de konulur.
Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurulur.
Hamurdan istenilen şekilde kurabiyeler şekillenir.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Altı hafif kızardığı anda fırından alınır. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments