Column Left

5 Eylül 2019 Perşembe

El açması ıspanaklı börek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar















2çay kaşığı kuru maya
Yufkalara sürmek için 2,5 -3 su bardağı kadar sıvı yağ
Harç:1, 300 kilo ıspanak 2-3 kuru soğan
350-400 gr kavrulmuş kıyma
Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul bulbiber. En üstüne sürmek için 2kaşık yoğurt  ve bir yumurta sarısı
Tepsi ölçüsü 60'lık fırın tepsisi
Malzemeleri ılık suyla yoğurup 15 beze yapıyoruz.Mayalanmasını beklemiyoruz!!! Açtığımız her yufkayı sıvı yağla heryerini yağlıyoruz. Her üç yufkada bir ıspanaklı harçtan koyuyoruz. İç harcı için ;ıspanak yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın. Kuru soğanı da incecik doğrayın ve kavrulmuş kıymayı ekleyin. Son olarak yağ ve baharatlarını katıp karıştırın. En üstüne  de yoğurtlu karışımı sürüyoruz. İstediğimiz gibi kesip pişiriyoruz... Yapacak olanlara kolay gelsin... Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments