Sponsorlu Bağlantılar
Çilekli Cheesscake
Tabanı için ;
2 paket Eti Burçak bisküvi
bir çay bardağı çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için ;
300 gram Sütaş labne
200 gram krema
3 yumurta bir su bardağı şeker
bir buçuk yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
Çilekli sos için;
500 grama yakın çilek
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı Mısır nişastası
1 çay bardağı su
Yapılışı;
Öncelikle fırınınızı 150 derecede ısıtın. Fırının tabanına da ısıya dayanıklı bir kapla su koyun. Daha sonra bisküvileri ve fındığı Rondo ile çekin çektiğiniz fındık ve bisküvinin üzerine erittiğiniz 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyin daha sonra tabanına yağlı kağıt sermiş olduğunuz kelepçeli kalıbın içine Bu karışımı dökün ve bir bardağın tabanı ile veya bir kaşık ile güzelce bastırın ve kalıbınızı buzluğa kaldırın. Sonra kremasını hazırlamaya başlayın kremayı el çırpıcısı ile hazırlayın. Öncelikle labne nin tabanında biriken suyu süzdürün daha sonra bir karıştırma kabına labneyi alın ve üzerine şekeri ekleyin el çırpıcısı ile karıştırın sonra kremayı un ve nişastayı ekleyin yumurtaları teker teker ekleyin ve her seferinde yumurta dağılana kadar güzelce çırpın buzluğa koymuş olduğunuz kalıbınızı çıkartın kalıbın dışına birkaç kat katlamış olduğunuz alüminyum folyo geçirin hazırlamış olduğunuz kremayı kalıba boşaltın ısınmakta olan fırınınıza koyun 60 dakika ağzını açmadan pişirin piştikten sonra fırının kapağını aralayın kekiniz Fırının içinde soğusun bu arada çilekli sosunu hazırlayın bütün malzemeyi sos tenceresine alın ve güzelce kaynamaya başlasın kaynamaya başladıktan bir 2 dakika sonra altını kapatın karışımı blendırdan geçirin kalıbın üzerine dökün.1 gece dinlendirin.
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments