Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Pasta
Pandispanyası
🌟3 yumurta
🌟1su bardağı şeker
🌟2 yemek kaşığı ılık su
🌟Yarım su bardağı un
🌟Yarım su bardağı nişasta
🌟1 paket kabartma tozu
🌟1 paket vanilya
Kreması
🌟4 yumurta sarısı
🌟1çay bardağı şeker
🌟3 kaşık nişasta
🌟3 su bardağı süt
🌟1 paket vanilya
🌟1 poşet krem şanti(krema pişip soğuyunca katın) 🌟1 tepeleme yemek kaşığı fındık kreması(krema pişip soğuyunca katın) 🌟2 tepeleme yemek kaşığı Nutella(krema pişip soğuyunca katın) Aralara sermek için
🌟3-4 kaşık damla çikolata
Kekin katlarını ıslatmak için
🌟Yarım çay bardağı şekerli süt
Not: 22cm lik çember kalıp kullandım... Keki 3 eşit kata kestim... Pandispanya için ;yumurtanın beyazlarını ayırıp bir fiske tuz ile çırpın... Sarılarına şekeri katıp çırpın sonra kalan malzemeleri katıp çırpın. Yumurtanın beyazını da ekleyin ve söndürmeden karıştırın... Çemberin yanlarına yağlı kağıt geçirin ve Önceden 175 derecede ısıtıp tabanına da ısıya dayanıklı bir kapla su koyduğunuz fırına keki yollayın... Kek pişince ters çevirerek soğutun...
Kreması için yumurta sarılar şeker, nişasta ve sütü karıştırarak pişirin soğuyunca krem şanti yi katıp güzelce çırpın. En son çikolata ve fındık kremlarını katıp karışan kadar çırpın çok fazla çırpmayın...
Kekiniz soğunca 3 eşit parçaya ayırın katları şekerli süt ile ıslatın. Her katın Kremasını sürün çikolatalarını serpin, kalan krema ile dışını kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin 1 gece dolapta dinlendirip servis edin
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments