Column Left

3 Eylül 2019 Salı

CANTIK (BURSA PİDESİ)

Sponsorlu Bağlantılar










CANTIK (BURSA PİDESİ)

Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı ılık su
2 kaşık yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı içine sarısı üzerine
2 instant maya(ön mayalanma yapılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
IÇ MALZEMESİ İÇİN
Yarım kilo döş kıyma
2 yeşil biber
1 kapya biber
2 domates (domatesler olgun olsun)
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam maydonoz
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,tozkırmızıbiber kimyon,isot
İNSTANT MAYANIN ÖN MAYALANMASI
Yarım su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı toz şeker koyup 2 paket mayayı ekleyip karıştırıyoruz.Bir kaç dakika mayalanmaya bırakıyoruz
Hamur için un hariç ön mayalanma yaptığımız instant mayayla birlikte diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyip hafif ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz.Un ihtiyacı olursa konturollü bir şekilde kaşıkla ekleyebilirsiniz.Elimizi yağlıyarak hamuru toparlıyalım.Üzerine streç örtüp önceden 50 derecede ısıtılmış kapatılmış fırında 2 kat olana kadar mayalandıroyoruz.30 dk da mayalanıyor
İÇ MALZEMENİN HAZIRLANIŞI
Soğanı, biberleri ,domatesi  maydozu hafif irice rondoda çekiyoruz.Kıymayı, baharatları,sarmısağı ekleyip karıştırıyoruz.Domatesler olgun değil ise harca yarım çay bardağı kadar su ekleyerek kıvamını ayarlayabiliriz
Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepside tabanı geniş bir bardak yardımıyla çanak şeklini verelim.Bardağın tabanını yağlarsak daha rahat yaparız.Elimizlede kenarları biraz inceltelim.
Kıymalı harçdan koyalım. Yumurta sarısına az sıvıyağ ekleyip pidelerin kenarına sürelim.Tepsi mayası için 15dk bekletelim.180 derecede alt üst fırında kontrollü pişirelim.  AFİYET OLSUN



































Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments