Column Left

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Paskalya

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar













Paskalya;

Malzemeler :
. 1 paket kuru maya ( yaş maya da olur)
. 3 adet yumurta
. 125 gram tereyağı veya margarin
. 1 yemek kaşığı mahlep
. yarım su bardağı kadar ılık süt
. 4 buçuk su bardağı un
. 3/4 su bardağı pudra şekeri
. yarım paket vanilya
. bir tutam tuz

Yapılışı : Öncelikle kuru ve unlu karışımların hepsini bir kaba eleyin. Ilık dediğimiz süte yaş mayayı  ve  bir çay kaşığı şeker atıp katıştırın 5-10 dk mayalanmasını bekleyin. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı una ekleyip yedirin.Yumurtayı çırpın unlu karışıma ekleyin. Ilık sütü ilave edin ve hepsini karıştırıp yoğurun. Hamur yapışkan kıvamda olacaktır ama mayalanma oluştuğunda hamur kendini düzeltecektir. Bir kaç kaşık un yardımıyla hamuru toparlayın ve üzerini örtüp iki misli mayalanmaya bırakın. Sonra hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve her parçayı 3 e ayrın. Parçaları rulo yaparak saç örgüsü şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin tepside mayası için 30-40 dk daha bekletin. Üzerine yumurta sırısı sürüp Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.
Daha sonra servis yapın…
Afiyet olsun…
-

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=oirkn75edra5
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments