Column Left

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Magma Kek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar









Magma Kek
-
malzemeler
👉🏻3 yumurta
👉🏻1 su bardağı şeker
👉🏻yarım su bardağı sıvıyağ
👉🏻1 su bardağı süt
👉🏻1 vanilya
👉🏻1 kabartmatozu
👉🏻2 su bardağı un
👉🏻3 y.kaşığı kakao
🍩
Muhallebisi İçin
👉🏻4 su bardağı süt
👉🏻6 y. Kaşığı şeker
👉🏻2 y.kaşığı tepeleme un
👉🏻3 y.kaşığı tepeleme nişasta
👉🏻1 vanilya
👉🏻1 tatlı kaşığı tereyağ
-
YAPILIŞI
👉🏻öncelikle muhallebiden başlıyoruz.
👉🏻Vanilya, tereyağı hariç muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
👉🏻Dibine tutmamasına özen gösterin.
👉🏻pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz ve muhallebiyi soğuması için bir kenara alıyoruz. Ilınması yeterli oluyor.
👉🏻ara ara karıştırınki muhallebi kabuk bağlamasın.
🍩
Kek hamuru için yumurta ve şekeri 5dk boyunca mikserle çırpıyoruz.
👉🏻diğer malzemeleride ilave edip hazır hale getiriyoruz.
👉🏻24yada 26 cmlik keşepçeli kalıbın altına yağlı kağıdı sıkıştırıp kenarlarını margarinle yaplıyoruz.
👉🏻kakaolu kek hamurunu kalıba döküyoruz.
Ilınan muhallebiyide bu hamurun tam ortasına döküp düzeltiyoruz.
👉🏻kekhamurunun kenarlarında 2-3cm kakaolu kısmı kalsın.
👉🏻önceden ısıtılmış 160c fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
👉🏻 keke kürdan testi yapıp fırından alıyoruz üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakıyoruz.
👉🏻buzdolabında 3-4saat bekletip servis yapabilirsiniz.
👉🏻pudra şekerini servis yapmadan önce serperseniz daha iyi olur.
Afiyet olsun😊
-

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1bdw8e8nk3hcj
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments