Column Left

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Kıbrıs Tatlısı 👌🏼 (Büyük boy kare borcam için)
-
Tarifin Malzemeleri

3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
-
Kreması için

1 litre süt
1 su bardağı +2 kaşık nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
-
Şerbeti için

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
-
Kıbrıs Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.
Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 12dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Hamurun katılığı sizi korkutmasın
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
Ve hamuru eşit şekilde yayın.

160 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, ılınınca toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle 3-4dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1lsob4ks9b263
-
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments