Column Left

29 Ağustos 2019 Perşembe

Kakaolu ıslak kek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Kakaolu Islak Kek
——
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker +1 yemek kaşığı ilave
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
Sosu için;

yarım su bardağı süt
1 su bardağı su
1, 5 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
———
Bütün malzemelerin oda ısısında olmasına özen göstererek; 4 adet yumurtayı iyice rengi açılana kadar çırpıyoruz.
İçerisine şekeri ilave edip, şekerin eridiğini hissedene kadar işleme devam ediyoruz. (Ortalama 7-8dk) Sırasıyla; sütü, sıvı yağı, vanilyayıda ekleyip, ayrı bir kapta kakao, un, nişasta ve kabart tozunu eleyerek sıvı karışıma ekliyoruz.
Orta kıvamlı, güzel bir kek harcı oluşturuyoruz. 👑💕
Büyük boy bir borcamı yağlayıp, harcımızı içerisine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 160derece fırında kontrollü 25 dakika pişiriyoruz.
Kürdan testi yaptıktan sonra, kekimizi ilk sıcağının geçmesi adına bir kenara alıyoruz.
Kekimiz pişerken bir yandan sosunu hazırlıyoruz.
Tüm malzemeyi minik bir tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz. Kaynatmanıza gerek yok, ısınsın yeter. 🌟👈
⭐️👉Soslama kısmında; kek ilk sıcağı geçmiş ama hali hazırda sıcakken, sosumuz ılık olmalıdır.
Kekimizi güzelce dilimleyip, parçaların ortasına birkaç tane daha delik açıyoruz ki; sos her yerine geçsin. ❤️
Bir kepçe yardımıyla sos ve keki buluşturup, dinlenmesi için; 3-4 saat buzdolabında misafir ediyoruz. 😎🌷💫
Servis yaparken üzerine; Hindistan cevizi yada fıstık serpiyoruz.
-

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=vthrdfifncy8
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments