Column Left

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar












Hefegebäck mit Weißkäse / Peynirli Açma

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta akı (sarıları üzerine sürülecek)
yeterince un
beyaz peynir
Hamur yoğrulur ve yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp bezeler yuvarlanır. Bol sıvıyağ ile yağlanan tepsiye bezeler dizilir. Üzerlerine de sıvıyağ gezdirilir.
Sıcak bir ortamda kabarmaya bırakılır.
Kabaran bezeler sıvıyağ yardımıyla elle tatlı tabağından daha büyük olacak şekilde açılır. İçine beyaz peynir koyulur, sarılır ve biraz burarak düğüm şekli verilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve yumurta sarıları üzerlerine sürülür. Tekrar tepsi mayası için bekletilir. Ardından 220 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun 😋




https://instagram.com/gulsen_atmaca?igshid=1p65oizvsvrp2
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments