Column Left

29 Ağustos 2019 Perşembe

Dereotlu Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

















Dereotlu Poğaça
-
Malzemeler👇🏼
-
2 adet yumurta (bir tane sarısı üstü için kullanılacak),
100 gr tereyağı ya da margarin,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 adet kabartma tozu (10 gr),
Yaklaşık 3 su bardağı un,
Yarım demet dereotu.
-
İçi İçin:

Lor peynir (yağsız tercih edin içinde eriyip gitmesin).
-
Üzeri İçin:

Yumurta sarısı,
Susam.
-
Dereotlu Peynirli Poğaça Yapılışı;
-

Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Sonra unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

Sonra  doğradığımız dereotunu ekleyip tekrar yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak açalım.

Hamurun ortasına peynir koyup dilediğimiz gibi şekil verelim.

Hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.

Dereotlu Peynirli Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
👉🏻Afiyet olsun
-

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1ig6xq60kcnex
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments