Column Left

30 Ağustos 2019 Cuma

Çıkın Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Çıkın Kurabiye

Malzemeler;
2 Yumurta
1 Buçuk Su bardağı pudra şekeri
1 Paket yumuşak margarin
2 Paket nişasta ( Yani 400 gr)
1 Paket Vanilya
3 Su bardağına yakın un
Yarım kabartma tozu
1 Çorba kaşığı kakao
İç Malzemesi: Fındık, Antep fıstığı, Kuru üzüm
Hazırlanışı
1. Yumurta, pudra şekeri ve margarini Bir kapta karıştırın.
Nişasta, vanilya un ve kabartma tozunu ekleyin
Unu, hamurun yumuşaklığına göre azaltın veya artırın. Hamuru yoğurun.
2. Hamurdan limon büyüklüğünde parça ayırın. Ve bu parcaya 1 Kaşık kakaoyu ekleyip yoğurun.Bir kenara kaldırın. Bunu yaparken hamur biraz kuru olabilir 1 yada 2 kaşık süt ekleyerek yoğurun. Aksi halde bağcık yaparken hamur kopabilir.
3. Çıkın yapamak için: Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız hamuru elinizde yuvarlayıp sonra ezin.
İçine istediğiniz malzemelerden koyup ağzını büzün.
Ayırdığınıxz kakaolu hamurdan küçük bir parça koparıp ip yapın ve ağzını bağlayıp fiyonk yapın.
4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 160C fırında üzerleri kızarmadan pişirin.
Not: Pişerken üzerleri kızarmaması için, fırına koydukdan 10dk sonra üzerlerine folyo örtebilirsiniz.
Ayrıca istenirse İç Malzemesi olarak damla çikolata kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun;)

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1bxdtw43aj7ow
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments