Column Left

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Ankara Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Ankara Tatlısı

———
MALZEMELER
1 Su Bardağı Süt

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Su Bardağı Erimiş Tereyağı

1 Kabartmatozu

5 Su Bardağı Un

Ceviz içi

ŞERBETİ; 5 Bardak Şeker, 4 Bardak Su, Biraz Limon
HAZIRLANIŞI;

Şerbetini 15dk pişirin ve altını kapatmadan 5dk önce limonunu ilave edin.

Ceviz içi hariç malzemeleri karıştırıp unu ekleyin. Kabartmatozunuda ilave edip yoğurun.
Hamurdan ortalama yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayıp düz zeminde parmaklarınızla açın, içine ceviz koyup kenarlardan başlayarak ortaya doğru hamuru kapatın.

Önceden ısıtılmı 160C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Çok fazla kızarmamasına dikkat edin.

Fırından çıkartıp sıcak tatlının üzerine Şerbeti soğuk olarak dökün.

Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

Afiyet Olsun;)

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1xe86vpmmod3m
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments