Sponsorlu Bağlantılar
Alman pastası
-
Malzemeler👇🏼 - 👉🏻1yumurta
👉🏻1 buçuk su bardağı süt
👉🏻1 paket instat maya(10gr)
👉🏻Yarım çay bardağı şeker
👉🏻yarım tatlı kaşığı tuz
👉🏻1 çay kaşığı mahlep (çok dolu olmasın)
👉🏻1 Vanilya
👉🏻4 buçuk su bardağı un
👉🏻1 tepeleme çorba kaşığı oda ısısında tereyağ
-
Kreması👇🏼 👉🏻3 su bardağı süt
👉🏻2 yumurta sarısı
👉🏻1 vanilya
👉🏻3 y.kaşığı nişasta
👉🏻2 y. Kaşığı un 👉🏻piştikten sonra 1 poşet krem şanti.
-
Üzeri için 160gr bitter yada sütlü çikolata
-
Yapılışı👇🏼 👉🏻 Krem şanti hariç krema malzemelerini karıştırıp dibine tutmayacak şekilde pişirin.
👉🏻pişen kremaya 10 dk sonra kremşantiyi toz halinde katıp mikserle iyice çırpıp pürüzsüz hale getirin. Ilınınca kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın.
💐
👉🏻ılık sütü derince bir kaba alın. Maya ve şekeri ekşeyip eritin.
👉🏻 tereyağı hariç hamurun kalan malzemelerini ekleyip yoğurun.
👉🏻son olarak yumuşak tereyağını hamura ilave ederek tekrar iyice yoğurun.
Üzerini hava almıcak bi kapakla yada sitreçle kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin.
👉🏻Mayalanan hamuru yoğurup 10 eşit parçaya bölün, elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerini bir bezle örtüp yarım saat daha bekletip önceden ısıtılmış 170-180 c fırında kurumayacak şekilde pişirin.
👉🏻Fırından çıkınca üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın.
💐
👉🏻Soğuyunca bıçakla üzerine yakın arkaya doğru olan kısma tam ayrılmıcak şekilde kesip krema torbasıyla arasına kremadan sıkın.
💐
👉🏻çikolataları cam kaseye parçalayıp koyun ve benmari usulu eritin, daha sonra alman pastalarının üzerini bu çikolataya batırıp çıkartın yada bir kaşıkla üzerlerine çikolatayı gezdirin. 👉🏻bir tepsiye dizip buz dolabında üst çikolatası elinize yapışmıcak şekildeyse yenmeye hazırdır. 👉🏻Yalnız ertesi güne kalacaksa soğuyan alman pastaları ya kapalı bir kapta olmalı yada sitrece sarılmalıdır yoksa kururlar. -
Not; Kremasını kakaolu yapmak isterseniz muhallebisine 1y. Kaşığı kakao katın ve kremşantiside kakaolu olsun.
Ama tavsiyem kremasını sade yapın😉
https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1cmqcn0inlyyv
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments