Column Left

27 Mayıs 2019 Pazartesi

Pırasalı börek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Pırasalı börek 
3 su bardağı un 
1 su bardağı ılık su 
1 çay kaşığı tuz 
Yeterince pırasa 
İlk olarak pırasaları çok ince bir şekilde doğrayıp yıkayalım üzerine biraz tuz serpip bir kenara alalım 
Hamurun hazırlanması 
Unu derin bir kaba koyunuz.Ortasını açıp ılık suyu ve tuzu ilave edip özlü bir hamur yoğurun.Yarım saat dinlenmeye bırakın.Daha sonra hamurdan 13 adet beze yapalım.Bezelerin her birini sıvıyağ ile yağlayıp yarım saat daha dinmeye bırakın dinlen her bezeyi resimdeki gibi şekilendirin yapım aşamalarını resimledim resmi sola kaydırarak görebilirsiniz hazırladığımız börekleri yanmaz tavada çevirerek kızartalım çok yüksek ayarda kızartamayın aksi halde içi güzel pişmez Afiyetle olsun


https://www.instagram.com/sevdeyemek/ TEŞEKKÜRLER
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments